Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Kan ik bezwaar aantekenen tegen rijden onder invloed?

Ik ben aangehouden voor rijden onder invloed. Percentage was 3.75Ugl. Dat is natuurlijk teveel en heb ook alle medewerking verleend. Verder nooit problemen gehad met Justitie of wat dan ook. De agenten vonden mij zelfs nog erg aardig en rustig was. Ik krijg nu de LEMA binnen en dat vindt ik erg raar. In het verre verleden al een een keer een boete gehad voor eenzelfde overtreding (maar net aan over de grens) en nu krijg ik ineens heel veel op mijn dak wat ik ook niet kan betalen. Erg zwaar voor een eenmalige overtreding. Ik ben mij wel bewust van de gevaren. Ik wil graag in bezwaar gaan, zeker ik het niet kan betalen. Wat raadt u aan?

Het CBR moet in principe dwingend bepaalde maatregelen opleggen. Er staat per promillage/percentage aangegeven welke maatregel opgelegd wordt. Hierbij is een verschil gemaakt t.a.v. beginnende of gevorderde bestuurders en staat ook aangegeven te handelen bij herharling. Deze informatie kunt u hier vinden: https://wetten.overheid.nl/BWBR0030613/2020-07-01

In dat opzicht is er dus al een belangenafweging gemaakt en wordt iedere eerste fout op dezelfde manier afgehandeld en zal een bezwaar op dergelijke gronden niet snel slagen.

Het is altijd mogelijk om bezwaar in te stellen en een kopie van het dossier op te vragen. Dan kan er gecontroleerd worden of de politie alle regels heeft nageleefd en of de juiste procedures zijn gevolgd. Daarbij kunt u natuurlijk ook uw persoonlijke omstandigheden naar voren brengen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft en/of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag