Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Kan huisbaas mij eruit zetten op basis van laat betaalde huur?

Ik betaal mijn huurbaas via een periodieke overschrijving omdat ik inwoon bij een particulier in een studio, Er is 3x een conflict geweest omtrent de huur.
2x omdat de bank het huurbedrag op een onverklaarbare wijze uit mijn periodieke lijst heeft verwijderd en de laatste keer was afgelopen maand, omdat ik de periodieke afschrijving weer moest invoeren. In verband met dat gedoe van de bank heb ik mij vergist in de maand dat de huur eraf moest gaan. Dus i.p.v. 27-09-2023 had ik 27-10-2023 als startdatum ingevoerd. En zaterdag kwam ze kwaad bij me met het verhaal dat het de zoveelste keer is en dat ze er klaar mee was en dat ik mijn zaken op orde moest hebben en dat ze het perse op de 27e op haar bank hebben. Nu was het zo dat ik het expres het in de gaten heb gehouden of het er van ging maar dat was niet zo en ik was mij er ook nog van bewust dat ik een foutje gemaakt had bij het invoeren van de datum dus ik heb zaterdagochtend de 30e het bedrag overgemaakt naar haar rekening en zij zei ook nog dat ik met een dikke middelvinger er naar toe keek om het op mijn eigen manier te betalen. Dus ik heb gezegd dat ik maandag de bank ging bellen om te vragen hoe het zat. Dat heb ik gedaan en een lieve medewerkster vertelde mij dat de startdatum op 27-10 stond i.p.v. 27-09 en ik had haar ook verteld over de andere incidenten. Maar mijn huisbaas had ook tegen mij gedreigd dat ze nog niet wist of zij het volgende huurcontract (die ik elk halfjaar krijg ) nog ging verlengen.
Nu is mijn vraag 1 mag zij dit doen? Want ze krijgt gewoon de huur binnen de maand.
Vraag 2 mag zij zich bemoeien met mijn huishouding. Ik ben best wel een kleine chaoot maar niet in die zin dat over je de rotzooi heen moet gaan lopen, maar ze loopt al te zeuren als ik een doos in mijn studio hebt staan.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag