Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan een vereniging van eigenaren van een recreatiepark een maximale huurtermijn opleggen aan een huurder of verhuurder terwijl er op het park 365 per jaar gerecreƫerd mag worden? Als dit mogelijk is is dit dan een besluit die bij meerderheid van stemmen aangenomen moet zijn of is directe invoering door het bestuur mogelijk en juridisch correct?Dit wordt eventueel bepaald door de statuten en/of het huishoudelijk reglement. En de ALV kan hierover besluiten nadat het punt tijdig op de agenda is gezet. Het bestuur voert slechts uit wat een ALV beslist.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Zijn de huurder en de verhuurder reeds verplicht zich te houden aan de (wel of niet) ondertekende maximale huurtermijn die door het bestuur opgelegd wordt als dit nog niet in de statuten en/of het huishoudelijk reglement vermeld is?
Als er een bindende overeenkomst is getekend moeten partijen zich daar aan houden. Indien nog geen overeenstemming bereikt is, ligt dat uiteraard anders.

U kunt voor meer advies/hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met een van de juristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Ik help u hier graag bij.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag