Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan de nieuwe eigenaar van mijn chalet zomaar de contractsvoorwaarden wijzigen?

Beste meneer/mevrouw,

Ik huur sinds ongeveer een jaar een recreatiechalet.
de eigenaresse van het chalet heeft dit chalet nu verkocht aan haar zwager.
Deze belde mij om te vertellen dat met overname van het chalet, hij de huurprijs met 75 euro wil verhogen en daarnaast ook parkkosten en belasting van mij gaat vragen van ongeveer 35 euro per maand. toen ik het huurcontract overeenkwam destijds hoefte ik dit niet te betalen, dit nam zij voor haar rekening.
Nu is mijn vraag, kan de nieuwe eigenaar van het chalet dit zomaar doen dmv van zijn nieuwe contract?
Wat ik zo zie op internet, is het een kwestie van koop breekt geen huur, dus zou hij naar mening het huidige contract gewoon in stand moeten houden.

Mijn oude verhuurder zou mij destijds nog een kopie van het contract geven, maar dit is nooit gebeurd, en ik vertrouwde erop dat zij dit tzt wel zou doen. Heb er een paar keer om gevraagd afgelopen jaar en elke keer zei ze, ja dat kom ik binnenkort even langsbrengen. Nu appte ik haar om alsnog het contract te vragen en ze zegt nu, ja dat maakt niet uit meer, want het was een contract voor een half jaar dus dat vervalt met de verkoop aan mijn zwager. Het lijkt mij dat dit contract stilzwijgend is verlengd aangezien ik er nu ruim een jaar gebruik van maak al en dit wil blijven doen.

Graag hoor ik van u.

Vriendelijke groet,

U hebt gelijk hoor: koop breekt geen huur en verhogingen moeten zijn overeengekomen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Mevrouw Ferwerda,

Hartelijk dank voor uw snelle reactie.
Ik zou graag van u horen hoe dit nu zit met het feit dat ik het huurcontract nooit van haar gekregen heb. Hoe kan ik nu mij sterk maken tegen de nieuwe verhuurder zonder dat ik het contract met de vorige eigenaresse in mijn bezit heb?
Hij belde gister en zei dat hij dat het nieuwe contract wat ik moet ondertekenen een kwestie is van accepteren, of ik krijg twee maanden de tijd om iets nieuws te zoeken, maar dit kan toch niet zomaar ook al is hij de eigenaar van dit chalet nu?

Vriendelijke groet,

Jeroen Dorsman


Reactie van de vraagsteller

.


De eiser moet bewijzen dat het anders is en dat kan hij niet. U kunt wel bewijzen van het bestaan van een huurrelatie en de prijs. Hij zal een ontruimingsvonnis moeten starten. ( wat was de duur van het contract , telkens een half jaar dan verlenging?) Woont u er feitelijk?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ok dat is goed om te horen, Dus zonder contract kan hij dus helemaal geen dingen veranderen aan mijn huidige situatie wat betreft huur en extra kosten doorvoeren. Fijn om te horen.
Officieel woon ik er niet nee, maar in de praktijk wel maar gezien het feit dat ik na mijn scheiding bij mijn ouders sta ingeschreven en twee kinderen heb die ik in de weekenden heb is er voor mij geen andere keus dan in dit chalet te verblijven omdat er bij mijn ouders geen plek is vor mij en twee kinderen en daarnaast kunnen ze het mentaal niet aan.
De verhuurder was op de hoogte van het feit dat ik hier permanent zou zitten trouwens!

Het contract was voor een half jaar met stilzwijgend verlengen, ik heb na het halfjaar nml geen nieuw contract hoeven afsluiten met haar en ben wel blijven huren en dus ook elke maand huur betalen.

Heel hartelijk bedankt voor deze informatie! Fijn dat u de tijd heeft genomen om mij zo snel te beantwoorden.
Straks komt de nieuwe verhuurder langs met het contract, maar ik kan dit mooi even vetellen, om duidelijk te stellen dat ik niks verkeerd doe door niet akkoord te gaan met het nieuwe contract., Hij zal in principe op de hoogte moeten zijn van de regelgeving hieromtrent.

Ok nogmaals bedankt voor de snelle reactie, want ik was eerst geneigd om gewoon akkoord te gaan omdat je toch een beetje met je rug tegen de muur denkt te staan.

Vriendelijke groet.


Reactie van de vraagsteller

Ik heb net een gesprek gehad met de verhuurder. deze zegt dat als ik niet akkoord ga, en hij de instanties erbij haalt, dat ik dan geen poot heb om op te staan. Vanwege het feit dat het hier niet om wonen gaat, maar om recreatief gebruik van het chalet.
Ik zal het verliezen als hij alle instanties erbij haalt, want hij heeft dit al meerdere keren meegemaakt en hij heeft elke keer gewonnen zei hij.
Ik zei dat ik informatie had ingewonnen bij jullie en dat hij mij er niet zo uit kan zetten ook al heb ik het oude contract niet in mijn bezit.
de huidige kale huur is 600 euro, hij wil daar 675 van maken plus die 35 euro parkkosten ed. Volgens hem staat dat ook in het contract dat ik met zijn schoonzus had en zou ik aan het eind van ons contract aan haar nog voor een heel jaar die kosten moeten betalen. Dit kan ik dus niet checken omdat ik het contract niet heb, maar volgens mij had zij gezegd dat ze die kosten voor haar rekening zou nemen.
Wat is nu wijs om te doen? Als ik ermee instem heb ik dus een stuk hogere maandlasten, als ikniet instem moet ik eind februari eruit zijn volgens hem.
Graag hoop ik nog op een antwoord op deze vraag.

Vriendelijke groet.


Als u de chalet bewoont met medeweten van verhuurder kan het zelf zo zijn dat uw tweede contract wordt aangemerkt als een van onbepaalde tijd! Maar in het minste geval kunt u nog een half jaar gebruik maken ervan. Als verhuurder anders meent, dan gaat hij maar naar de instanties, als hij weet van de hoed en de rand ( maar dat denk ik van niet) Hij moet gewoon het contract laten zien, het is mogelijk dat u verhogingen overeen gekomen bent in voorwaarden. Maar denkt u ook even na over de situatie van onbepaalde tijd huurcontract?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag