Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Kan de gemeente zonder toestemming van de eigenaar een woning weg bestemmen in een nieuw bestemmingsplan?

Ja dat kan. Uiteraard zal uw schade in het kader van planschade en/of onteigening wel moeten worden vergoed.

Beoordeel dit antwoord:

Ja van gemeentewege hoeft bij een algehele herziening van het bestemmingsplan de eigenaar en/of gebruiker niet persoonlijk geïnformeerd te worden en hoeft deze tevens niet om toestemming gevraagd te worden.

Uiteraard dient het bestemmingsplan en specifiek de bestemming van uw pand voorzien in een geode ruimtelijke ordening. Of te wel is de gegevens bestemming passend en rechtvaardig. Dat kan zonder deugdelijk onderzoek niet worden aangegeven. Het is daarbij uiteraard van belang dat u tijdig verweer voert tegen het plan. De momengten dat verweer gevoerd kan worden, worden aangekondigd in de gemeentelijke katern in de plaatselijke krant.

Mocht de procedure en daarmee verweer mogelijkheden reeds verstreken zijn zou uw woning onder het overgangsrecht kunnen zijn gebracht. Daarnaast is uiteraard de mogelijkheid van planschade.

Mocht u nadere vragen hebben kunt u per telefoon of mail contact met me opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Zoals hierboven al gesteld kan een gemeente dat inderdaad doen. Ik hoop dat u dit in een vroeg stadium van de procedure hebt ontdekt anders zou het wel eens te laat kunnen zijn om er nog iets aan te doen. Dan rest mogelijk alleen nog een planschadeclaim.
Ik ben altijd bereid hier eens naar te kijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag