Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Kan de buurman zomaar een paal plaatsen op een gezamenlijke oprit? Het is voor ons wringen om erlangs te komen. Hebben aan beide zijden 3 cm speling. Hebben gevraagd om de paal te verwijderen, maar zijn antwoord was staat op mijn grond.

Dat hangt er vanaf wat er geregeld is voor de oprit. Indien er ooit een erfdienstbaarheid gevestigd of als er sprake is van een mandelige oprit dan mag de buurman dit niet doen. Indien er sprake is van een erfdienstbaarheid of een mandeligheid, dan blijkt dit uit uw aankoopakte (eigendomsbewijs).

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Deze oprit is van de gemeente. We maken er allebei gebruik van. Er zit dus geen mandeligheid aan. Ook weet ik niet zeker of de paal op zijn grond staat. Maar is het ook niet zo dat een paal minstens 25 cm van de erfgens moet staan?


De paal mag tegen de erfgrens aan staan. Of de paal op grond van de buurman staat kan waarschijnlijk wel worden vastgesteld via de kadastrale kaart of in het terrein aangebrachte markeringspunten van het kadaster. Wat uw rechten zijn met betrekking tot de oprit welke eigendom is van de gemeente kan ik zo niet vaststellen. Ik adviseer u hierover contact met de gemeente op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Graag willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’. In dit programma lost Mr. Visser hooglopende kwesties en conflicten op.

Mr. Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vond dat alle mensen recht hebben op recht. En dat vindt hij nog steeds!

Wij hebben uw case gelezen en vragen ons af wat de situatie nu is? Wij bieden u de mogelijkheid aan om uw zaak in ons televisieprogramma te behandelen.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag