Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan aankoop auto teruggedraaid worden?

Ik heb een bus gekocht bij een bedrijf. Er was gezegd dat deze goed was nagekeken. Op de terugweg haperde het gas al, de dag daarna deed de dashboard verlichting het niet, en op dag drie stonden de remmen vast, zodat er dikke rook onder vandaan kwam. Ik wil de koop graag ontbinden, maar de verkoper wil geen geld teruggeven en een andere bus aanbieden als hij weer wat binnen krijgt. Mag dat zomaar? Want ik wil graag mijn geld terug, maar ga het dus niet krijgen

U heeft recht op een product dat voldoet aan de verwachtingen die u daarvan mocht hebben. Daarbij kan het van belang zijn of u goed bent ingelicht door de verkoper en of u van bepaalde gebreken op de hoogte kon zijn.

Als er juridisch sprake zou zijn van dwaling of bedrog kunt u de overeenkomst vernietigen (dit is iets anders dan het ontbinden van een overeenkomst) en daarnaast heeft u in de meeste gevallen in ieder geval recht op vervanging/reparatie/nakoming van de overeenkomst.

Zonder de exacte omstandigheden van uw geval te kennen kan ik echter geen inhoudelijk advies geven. U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u uw zaak wenst te bespreken of nog andere vragen heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag