Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Kale huurcontract stilzwijgend omgezet naar all-in huurcontract?

Ik heb een huurcontract (sinds 2019) voor een sociale huurwoning waarbij mijn kale huur en de kosten voor g-w-l zijn gesplitst. In 2022 heeft de verhuurder de totale huur (kale huur incl. kosten g-w-l) verhoogd met 2,3%. Ik heb geen bezwaar ingediend en de kosten tot nu toe betaald. Op 30 juni jl. heb ik wederom een huurverhoging ontvangen. De verhuurder verhoogt de totale huurprijs met 3,1% en vraagt een maandelijkse toeslag van € 50,00 bovenop de totale huurprijs in verband met de nieuwe energietarieven. Ik wil een bezwaarschrift indienen maar loop vast omdat ik niet weet of ik mijn huurcontract inmiddels moet zien als all-in of toch als een huurcontract waarbij de kale huur en kosten g-w-l zijn gesplitst.
Is mijn oorspronkelijke huurcontract van 2019 stilzwijgend omgezet naar een all-in huurcontract omdat ik de kosten van 2022 tot op nu heb betaald?
Kan ik met terugwerkende kracht nog bezwaar maken op de huurverhoging van 2022?

Beste,

U als huurder kunt verzoeken aan de verhuurder om de kosten te splitsen in ‘kale huur’ en ‘overige kosten’. Zo is het voor u duidelijk wat u precies betaald. Ook is het van belang om uw huurovereenkomst goed door te lezen.

Mocht u verder nog vragen hebben kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen via info@dutchlawadvice.com

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag