Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Kadastrale erfgrens

Vorig jaar hebben wij een vrijstaand huis gekocht. Tijdens de bezichtiging gaf de verkopende makelaar aan dat er wat geruild was met betrekking tot de erfgrens maar dat dit niet zwart op wit vastgelegd is (met de uitleg dat het perceel een stuk over de erfgrens staat onze kant op). Uiteindelijk gaf verkopende partij aan dat de situatie als volgt is: achter hebben wij grond afgegeven bij de erfgrens, daar is het pand op gebouwd en vooraan hebben wij grond erbij gekregen, dit is destijds een mondelinge afspraak geweest tussen de perceel eigenaren.

Oude eigenaren gaven aan dat het pand op het perceel langs ons een deel over de erfgrens heen gebouwd is en dit niet opgenomen is bij het kadaster.
De kadastrale kaart klopt dus niet. Nu is het zo dat het pand op het perceel naast ons gekocht is door een projectontwikkelaar en hij gaat hier slopen/bouwen waardoor de erfgrens ter sprake kwam.
Nu blijkt dat het pand wel op hun perceel staat en de oude eigenaren van ons perceel een deel van hun perceel in gebruik hebben genomen als tuin.

Achteraan het perceel is dit ongeveer 1.60cm en vooraan ongeveer 50cm, en dan zo de hele grens af.
Eerst gaf de projectontwikkelaar aan, ja het is verjaard (situatie is al 50+ jaar zoals het nu is). Hij wilde het stuk grond terug kopen, hier zijn wij niet mee akkoord gegaan omdat wij dit hebben gekocht met het idee dat dat stuk grond van ons is. Wij komen er niet uit met de ontwikkelaar.
Wie is ervoor verantwoordelijk dat ons iets verkocht is (stuk perceel) wat nu dus helemaal niet van ons blijkt te zijn? Ik kom er niet uit bij wie deze verantwoordelijkheid ligt.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag