Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Juiste formulering ontbindende voorwaarde?

Mijn ex-echtgenoot en ik zijn inmiddels gescheiden. De inschrijving van onze scheiding bij de gemeente was 1 november jongstleden.
Mijn ex koopt mij uit en van dat bedrag koop ik een appartement. Zijn hypotheekverstrekker heeft aan hem een bindend voorstel gedaan. Morgen onderteken ik voor de ontbinding van de hypotheek. Mijn ex ook. As maandag stuurt zijn hypotheekadviseur de stukken naar de hypotheekverstrekker.
Morgen vindt ook de ondertekening plaats van mijn nieuwe appartement. Ik heb 3 dagen bedenktijd.
Het bedrag wat ik krijg van mijn ex is ongeveer het bedrag van de nieuwe flat. Ik ga geen hypotheek nemen.
Omdat het daadwerkelijke geld nog niet op mijn rekening staat, en ik er alleen voor sta, vind ik het een spannende beslissing. In principe kan ik ook as maandag tekenen. Dat zou mij iets meer speling geven, zodat ik meer zekerheid heb, over de financiering. Onderstaande tekst staat nu in de koopakte. Ik ga er van uit, dat dit niet voldoende is, als ontbindende voorwaarde, mocht het onverhoopt allemaal mis lopen (waar ik niet van uit ga). Graag hoor ik uw advies in deze.

18.1. Deze koopovereenkomst kan door koper worden ontbonden indien uiterlijk:
a. op 25 november 2022 koper voor de financiering van de onroerende zaak voor een bedrag van
100% van de koopsom geen bindend aanbod tot een hypothecaire geldlening van een erkende geldverstrekkende bankinstelling heeft verkregen, zulks tegen geen hogere bruto jaarlast dan , of een rentepercentage niet hoger dan , bij de volgende hypotheekvorm: zulks tegen normaal geldende marktcondities.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag