Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Jaarcontract verlenging zonder mijn akkoord

Op 1 september 2023 liep mijn arbeidsovereenkomst jaarcontract af.
Ik heb niets gehoord of vernomen tav verlenging.
Dus ik nam aan dat mijn contract omgezet zou gaan worden in een onbepaald contract, daar ik ook geen nieuw contract heb getekend.
Heden ochtend 6 december krijg ik een brief op mijn bureau dat mijn jaarcontract met een jaar is verlengd zonder dat ik iets getekend heb.
Kan dit?

Omzetting van een tijdelijk naar een vast contract gebeurt automatisch wanneer er geen actie wordt ondernomen voor het einde van de tijdelijke contractperiode. Dit wordt ook wel het 'aanzeggen' genoemd. Als een werkgever dit niet doet, loopt het contract door voor onbepaalde tijd.

In jouw geval heb je aangegeven dat je niets hebt gehoord over de verlenging van je contract. Hieruit kun je concluderen dat je werkgever wellicht vergeten is om je tijdig te informeren over de verlenging van je contract. In dat geval zou je contract automatisch moeten zijn omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd op 1 september.

Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat de werkgever wel het recht heeft om je contract alsnog te verlengen, maar dit moet wel aan je worden meegedeeld voor het einde van je huidige contract. Dit lijkt in jouw geval niet te zijn gebeurd en dat kan betekenen dat je contract automatisch is omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.

Ik zou je dan ook adviseren om juridische bijstand te zoeken om na te gaan wat nu precies je rechtspositie is. Het kan zijn dat je recht hebt op een contract voor onbepaalde tijd en dat dit niet zomaar kan worden omgezet naar een contract voor bepaalde tijd zonder jouw toestemming. De informatie die ik hier geef is slechts van oriƫnterende aard en je moet hierin professioneel juridisch advies inwinnen."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag