Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ivm met beƫindigen relatie en het dreigement niet mogen zien van m'n ongeboren kind ben ik geestelijk in de war geraakt, hoge bloeddruk en braken. M'n werkgever ziet dit echter niet als ziek zijn en wil verzuimmelding niet Accepteren cq loon uitkeren

Ik raad u aan om z.s.m. een gesprek met een bedrijfsarts aan te vragen (en werkgever daar desnoods toe te sommeren) en eventueel - als de bedrijfsarts u ook arbeidsgeschikt acht - om een deskundigenoordeel te vragen bij het UWV. Ook verklaringen van behandelende arts(en) zijn zinvol. Ook het inschakelen van een jurist kan helpen. U mag vrijblijvend contact met me opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Het spijt me lezen dat u in deze lastige situatie zit. U mag een afspraak maken met de bedrijfsarts, daar heeft u geen toestemming voor nodig van uw werkgever. Meldt u zich (nogmaals) arbeidsongeschikt bij de werkgever (per telefoon en per mail). Ga ook langs uw huisarts om uw klachten te bespreken. De werkgever heeft een loondoorbetalingsverplichting als u ook door de arboarts arbeidsongeschikt wordt geacht. Of er wachtdagen zijn of direct 100% doorbetaling, staat in uw Cao.

Beoordeel dit antwoord:

Bovenstaande antwoord van mevrouw Polderman klopt niet als het bedrijf niet een overeenkomst heeft met een arbodienst (en dat is niet verplicht). U weet dan niet waar/met wie u een afspraak moet maken. Ik neem verder aan dat u al bij de (huis)arts bent geweest, gezien het feit dat u weet dat u een hoge bloeddruk heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag