Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Is verhuurder verplicht tot plaatsen deugdelijke afscheiding?

Ik woon sinds ruim 25 jaar in een sociale huurwoning in Nijmegen. Alle andere huizen die gelegen zijn aan een onderdoorgang hebben een muur, alleen ons huis niet. Er was enkel een schutting van ongeveer 150x180cm. Onze tuin is blootgesteld aan wildplassers, drugdealers, straatprostituees. Wij hebben zelf een eenvoudige afscheiding geplaatst die niet hufterproof is, best vaak vernieuwd moet worden omdat er tegenaan gevoetbald wordt en wild geplast. Aan de straat kant van onze tuinafscheiding liggen uitwerpselen, resten van drugsgebruik en afwerk activiteiten.
Wij snoeien niet graag aan de straatkant hierdoor.
Nu zijn wij door verhuurder onder druk gezet via een brief met juridische taal om of voor een mooiere afscheiding te zorgen of op hun 'aanbod' in te gaan om een afscheiding te plaatsen van firma H. Wij worden daarmee verplicht deze te onderhouden.
Tegenover ons heeft de woningbouwvereniging wel een deugdelijke schutting geplaatst toen de vorige bewoner wegging. Waarom kwam dit niet voor rekening van de nieuwe bewoner? Overleg met de verhuurder is niet mogelijk.
Onze vraag is:
Is verhuurder verplicht voor een deugdelijke tuinafscheiding te zorgen?
Zo ja, waar moet deze afscheiding aan voldoen?
Mogen wij erop staan dat er een houten schutting of -liever nog- een stenen muur zoals bij alle vergelijkbare huizen geplaatst wordt?
Kunnen zij ons juridisch verplichten tot het plaatsen van een afscheiding van hun keuze?
Heeft u nog andere tips voor ons over onze rechten en plichten waar wij zelf niet aan denken?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag