Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


is vader verplicht tot herstelwerkzaamheden bij verlaten huurhuis?

Mijn vader heeft 55 jaar in een huis gewoond van Rijswijk wonen. Hij is verhuisd naar een verzorgingstehuis en zijn woning moet leeggemaakt worden. Hij heeft op de benedenverdieping een plavuizen vloer. De opzichter is langs geweest voor een voorinspectie en heeft me verteld dat ik heel veel herstel werkzaamheden moet doen. De plavuizen vloer is 55 M2 en zal hem 50 euro per M2 kosten.
De zolder betimmering en alle betimmeringen in het huis moeten hersteld worden, de tuin moet leeg en bomen moeten verwijderd worden à 1650 euro per stuk.

De buren zijn afgelopen week verhuisd, hadden dezelfde vloer en een open haard en hebben dit afgekocht bij de opzichter voor 500 euro? Hoe kan dit, dit lijkt me allemaal niet legaal. Het bezoek van de opzichter was eigenlijk een opsomming van dingen waarvoor hij veel geld moest betalen, inclusief de tuin. Mijn vader is 91. Hij kan nu zijn huur niet op korte termijn opzeggen door al dit gedoe. Tijdens het een gesprek wat mijn zuster had met de mevrouw van Rijswijk wonen, liet ze zich ontvallen dat zodra hij vertrekt er een renovatie op de planning staat voor dit huis.

Tijdens een bezoek van een ontruimingsbedrijf werd er gezegd dat zij nog nooit zoiets hadden meegemaakt bij andere woning corporaties, zulke dingen te eisen van een man die zo oud is en dit huis al zo lang gehuurd heeft. Zij vroegen mij contact met jullie op te nemen. Hij heeft zelfs in al die jaren geen renovaties gehad, geen nieuwe keuken, niks. Dit huis staat na zijn vertrek op de planning voor een renovatie.

Wij zijn het niet eens met de belachelijke eisen over de oplevering. Wij kunnen de huur niet opzeggen zolang er geen duidelijkheid is over dit onderwerp, dat betekent dat hij zolang u geen duidelijkheid geeft, deze oude man per maand 700 euro moet blijven betalen terwijl hij zijn verzorgingstehuis ook moet betalen.

Er is contact geweest met Rijswijk Wonen, ze gooiden gewoon de telefoon in mijn gezicht. Ik heb een klachtenbrief gestuurd naar kcwzh.nl maar ook daar geen antwoord na 10 dagen. Wat kan ik nu het beste doen? Mijn vader heeft niet veel geld en geen rechtsverzekering en hij is niet in staat om dit zelf op te lossen, dit alles maakt hem heel erg nerveus. Hij is 91, zit in een verzorgingstehuis, en dan willen ze ook nog zijn laatste spaargeld afpakken. Wat kunnen we doen?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag