Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Is mijn ex-partner verplicht om elk jaar alimentatie te verhogen volgens indexering?

Is mijn ex-partner verplicht om elk jaar alimentatie te verhogen volgens indexering? Ik ben inmiddels 9 jaar gescheiden en mijn ex-partner heeft nog nooit de alimentatie volgens indexering verhoogd. Dit is hij wel verplicht toch? Daarbij staat in het convenant dat hij maandelijks 300 euro moet betalen, hij betaalt nu al sinds een jaar 225 euro. En dan maakt hij die 75 euro over naar mijn zoon. Mijn financiƫle situatie is momenteel veranderd, doordat ik al een jaar in de ziektewet zit, waar ik voorlopig ook nog niet uit ben helaas. Mijn ex-partner heeft daarbij ook flinke loonsverhoging gehad per 1 januari 2023, kan ik de alimentatie laten herberekenen. Heb ik daar recht op nu in mijn situatie is veranderd en kan ik de verhoging volgens indexering evt ook nog met terugwerkende kracht van hem vragen?
Er is momenteel geen contact tussen ons, dus ik zal hem een brief moeten sturen, met daarin mijn verzoek, als ik inderdaad recht blijk te hebben op deze dingen. Als ik hem een brief wil sturen wat kan ik er dan het beste inzetten?

Indexering is verplicht behalve als je ervan af hebt gezien in het convenant. Dat kan met terugwerkende kracht. Ook een herberekening is mogelijk. Je kunt het beste terecht bij het LBIO. Kijk eens op hun website: www.lbio.nl

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag