Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Is mijn contract beëindiging onterecht ?

Sinds 18 augustus 2021 ben ik in dienst bij XYZ. In december 2021 werd ik ziek. Dit heeft een een aantal weken geduurd. Ik ging een re integratie traject in.
In juni 2022 raakte ik zwanger. Ik kreeg hierbij al snel klachten en was deels daardoor niet meer in staat te werken. Ik heb al die tijd grotendeels door gewerkt maar moest soms pas op de plaats nemen. In dit geval had mijn werk een zwangerschapsuitkering moeten aanvragen bij het UWV voor mij. Hun zouden dan 100% betaald kunnen krijgen voor mij.
In juni/juli 2022 is mijn contract verlengt in plaats van dat ik een vast contract zou krijgen. Dit omdat ik nog deels in te integratie zat.
Nu heb ik in december 2022 te horen gekregen dat mijn contract niet verlengt word omdat ik te weinig aanwezig ben geweest. ( vanwege ziek zijn ) mijn werk heeft mij per 31januari 2023 ziek uit dienst gemeld bij het UWV. Het UWV keurde deze uitkering af omdat het zou gaan om zwangerschap gerelateerde klachten die hier niet bij vermeld zijn.
Toen is voor mij een balletje gaan rollen. Ik heb vanaf juni vorig jaar op de uren die ik niet heb gewerkt 25% minder geld gehad. Terwijl mijn werk 100% voor mij betaald had kunnen krijgen. Dit heb in ter sprake gebracht met mijn werk en hun hebben mij hierin gelijk gegeven. Ik krijg met terugwerkende kracht vanaf juli 2022 het geld terug wat ik te weinig heb gehad.

Nu is mijn vraag, gezien ze mijn contract niet hebben verlengt met de rede dat ik te weinig aanwezig ben geweest, terwijl ze voor mij al die tijd betaald hebben kunnen krijgen, is die beëindiging dan onterecht ?

Ik krijg van mijn ex werkgever daar geen duidelijk antwoord op.

Ik vond mijn werk heel leuk en vond het jammer dat ik 3 dagen voor mijn verlof uitgegooid werd.

Graag hoor ik of ik hier iets mee kan doen.

Met vriendelijke groet,


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag