Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Is mijn aangeboden contractverbetering toch rechtsgeldig bij berekenen transitievergoeding?

Ik ben bijna vier jaar in dienst met vast contract bij mijn werkgever. In mijn arbeidscontract zijn geen pensioensregelingen e.d. opgenomen, tot ontevreden van praktisch alle betrokken partijen. In het afgelopen jaar hebben zowel mijn werkgever als het stichtingsbestuur, dat onze opdrachtgever, geldschieter en enig aandeelhouder is, meerdere malen zowel mondeling als schriftelijk aangegeven dat mijn vier collega's en ik een nieuwe arbeidsovereenkomst zouden krijgen binnen de kaders van een passend CAO. Nadat dit proces langer duurde dan aangegeven en mijn collega's en ik onze zorgen uitspraken, is wederom door beide partijen herhaaldelijk toegezegd dat de nieuwe overeenkomst per 1 maart 2021, met terugwerkende kracht, zou ingaan.
Op 14 maart j.l. heb ik (net als mijn collega's) een eindelijk contract aangeboden gekregen in lijn met de CAO, inderdaad met ingang van 1 maart. Hierin was in mijn geval ook een verbeterd salarisaanbod (zo'n 250 euro per maand) opgenomen, zoals in gesprekken in het najaar van 2020 aan mij beloofd was. Hoewel er tussen vraag en aanbod nog een periodiek verschil zat, gingen mijn leidinggevende en ik na het gesprek in goed vertrouwen uit elkaar met de belofte dat we beiden over bod van de ander zouden nadenken.
Twee weken later gaf mijn leidinggevende in een vergadering aan dat de contractplannen, vanwege een groter dan verwachte NOW-terugbetaling, even on hold werden gezet, terwijl zij zou overleggen met de stichting. Weer twee weken later, afgelopen dinsdag, kreeg ik als donderdag bij heldere hemel te horen dat ze mij en een andere collega willen ontslaan op bedrijfseconomische gronden - die overigens meer te maken had met onze "normale" (slechte) financiƫle situatie dan met deze incidentele NOW-terugbetaling. Mijn werkgever zet (met behoorlijke druk) in op een vaststellingsovereenkomst met uitdiensttreding per 1 juni, maar heeft daarin mijn oude/huidige maandsalaris als rekenbedrag genomen voor een ontslagvergoeding. Ze geeft hiervoor als reden dat mijn collega die ook ontslagen zal worden juist een lager contractvoorstel heeft gekregen, en ze niet wil dat deze collega er op achteruit zou gaan met haar aangeboden ontslagvergoeding.

Kan ik haar houden aan het aanbod dat ze mij gedaan heeft? En mocht het tot een zaak komen, in hoeverre heeft dit aanbod enige juridische status?

Ga even terug naar de basis. Je oorspronkelijke contract. Niets tekenen ook geen nieuwe arbeidsovk. Je aanbod voor een hoger salaris is geldig. Daar hoef je niks voor te tekenen. Gaat gewoon mee met je oude contract.

Je nu laten ontslaan met wederzijdse toestemming lijkt me in je nadeel. De werkgever krijgt subsidie voor jou. Even per 1 juni weggaan niet accepteren.Laat ze maar voor ontslag gewoon de juiste procedure volgen. Het is nu niet zo handig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag