Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Is huurder of verhuurder verantwoordelijk voor CVleiding onder de vloer?

Is huurder of verhuurder verantwoordelijk voor CVleiding onder de vloer?
Wij zijn een goededoelen stichting, huren een ruimte en exploiteren daar een restaurant. In betere tijden gaan winsten naar goede doelen.
Nu is er een lekkage onder de vloer van een leiding van onze CVketel. Huurbaas zegt dat dit ons probleem is, conform de huurovereenkomst.
We huren casco met algemene bepalingen huurovereenkomst winkelruimte oktober 2012: https://roz.nl/roz-modellen/winkelruimte/algemene-bepalingen-winkelruimte-2012.pdf

Heeft hij gelijk of kunnen we dit wel degelijk bij hem leggen?
Kunnen jullie ons helpen?

Ja dat kan. Huurovereenkomsten voor winkelruimten of bedrijfspanden wijken af van het gewone huurrecht voor woonruimte. In het laatste geval zou de verhuurder zeker de kosten moeten dragen en hij is aansprakelijk voor schade, maar het bedrijfs-huurrecht mag hiervan afwijken. De laatste versie ROZ gaat uit van casco huur dwz kale bedrijfsruimte zonder installatie, maar die van 2012 is anders en bovendien mogen partijen afwijken, ook mondeling, liever schriftelijk ( Ik weet niet of er bepalingen zijn doorgestreept in uw contract of dat er aanvullingen gelden?) Denkt u ook eens aan de gebrekenregeling want het kan altijd zijn dat aan u is verhuurd een pand waarvan blijkt nu met een gebrek aan het leidingwerk.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag