Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Is hier sprake van meineed?

Sinds 2020 word ik ernstig bedreigd en fysiek aangevallen. Ik heb verschillende keren aangifte gedaan bij de politie van o.m. doodsbedreiging en poging tot doodslag. Bij het laatste incident ben ik fysiek op een parkeerplaats met de dood bedreigd en aangevallen. Hiervan is een geluidsopname beschikbaar. Ik heb dit doorgestuurd naar mijn contactpersoon bij de politie. Met deze agent heb ik vanaf het begin een zeer slecht contact en ik heb zijn gedrag eerder al bespreekbaar gemaakt bij de politieleiding. De betreffende agent antwoordde na het uitluisteren van het geluidsfragment per e-mail: "Ik heb het geluidsfragment beluisterd en hoorde dat (voornaam verdachte) flink tekeer ging. Later mailde hij dat alleen de doodsbedreiging bewijsbaar was en ik te horen zou krijgen wanneer de verdachte zou worden gehoord, maar dit is nooit gebeurd.
De politie en het OM hebben de zaak geseponeerd, omdat er onvoldoende stemherkenning zou zijn. Ik vroeg me af hoe dit mogelijk kon zijn. Uit navraag bij het OM en inzage van mijn dossier blijkt dat de betreffende agent een PV van bevinding heeft gestuurd naar de Officier van Justitie. Daarin geeft hij aan dat hij mijn stem herkent, maar hij laat achterwege dat hij de stem van de verdachte ook heeft herkend. En die stem moet hij zeker kennen, omdat hij bij een eerder bemiddelingsgesprek van een uur aanwezig is geweest.
Ik wil tegen de betreffende agent aangifte doen van meineed en zou graag willen weten of dit juridisch gezien haalbaar is.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag