Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Is het schoonmaken van een dakgoot/regenpijp de taak van huurder of verhuurder?

Schoon maken van dakgoot/regenpijp voor wie is dit huurder of verhuurder want snap niet wat ze bedoelen met Regelmatig schoonhouden. Voor zover voor huurder bereikbaar. Wat word verstaan met bereikbaar? Ik woon in een gezinswoning en ben een alleenstaande moeder. Zie mezelf niet op een ladder klimmen zo hoog om het schoon te maken. Er is ook geen mogelijkheid om via het dak eraan te komen want er is geen opening in het dak zoals een raam omdat er alleen een vliering is waar je ook niet op komt er is geen trap.

De dakgoot en regenpijp is bereikbaar op het moment dat u als huurder geen noemenswaardige kosten heeft om erbij te komen en niet met gevaar voor eigen leven. Moet u dus een heel ladder werk gaan kopen dan gaat dat op.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Sorry maar snap het even niet wat bedoelt u met die laatste zin? Dus een heel ladder werk gaan kopen dan gaat dat op. Bedoelt u hiermee dat dan het voor rekening komt van de verhuurder? En gevaar voor eigen leven dat is voor iedereen natuurlijk anders want ik als vrouw zijnde wat nooit op een ladder staat en dan ineens 2 hoog op een ladder moet gaan staan vind ik wel gevaarlijk. En ik zou daar natuurlijk een ladder voor moeten kopen want met een huishoudtrapje kom je er niet. Hartelijk dan voor uw reactie/antwoord Mvg


Ja dit is werk voor verhuurder .

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag