Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Is het legaal om als sous-chef een 38-uur contract te hebben, maar iedere week 65 uur per week te werken? De overuren worden niet uitbetaald en je krijgt ook geen tijd voor tijd. Afgelopen week was er contract bespreking voor een 2e jaarcontract. De keuze was het lage salaris van 38-uur te blijven accepteren en de 65-urige werk te blijven hanteren, of anders geen contractverlenging.

Wat zijn de opties? Bij zelf ontslag nemen is er geen ww-uitkering. Een nieuwe baan zoeken in deze tijd is niet gemakkelijk en de hypotheek en het huishouden moeten toch betaald worden.
Ook is het werk zelf wel leuk en uitdagend, maar de uren zijn slopend (16 uur per dag) en het salaris is niet eerlijk. Het is onder het minimum loon.

Geachte heer,

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de grenzen uit de arbeidstijdenwetregelgeving niet in acht worden genomen en dat er zeker geen sprake is van goed werkgeverschap.

Overigens moet de werkgever uiterlijk één maand voor het beëindigen van de arbeidsovereenkomst u schriftelijk aanzeggen of het dienstverband al dan niet wordt verlengd.

Het salaris is bij Cao geregeld en kan nooit minder zijn dat het minimum loon.

Ik begrijp dat u in de Horeca werkt. Als dat juist is dan heeft u recht op een werkweek van gemiddeld 5 dagen en regelmatig 2 aaneengesloten wekelijkse rustdagen.

Voor vastgestelde overwerkuren geldt als compensatie:
1. Tijd voor tijd:
1.1. Voor elk overwerkuur een uur doorbetaalde vrije tijd.
1.2. Je kunt ook in overleg met je werkgever direct uitbetalen van 100%
uurloon voor elk overwerkuur verzoeken waarmee de tijd voor tijd
vervalt.
2. Als tijd voor tijd binnen 6 maanden na vaststelling van overwerk niet
mogelijk is:
2.1. Uitbetalen van 100% uurloon voor elk overwerkuur en de tijd voor tijd
vervalt.

Zijn er nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag