Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Is getekende offerte bindend?

Ik heb de vraag gesteld: “Hoe bindend is een getekende offerte”?
En heb daar nog geen antwoord op gekregen, ook niet op de mail hierover.

Goedenavond,

Uit uw vraagstelling is niet duidelijk op te maken waar de offerte precies op ziet (bv: het afnemen van een dienst, of voor het kopen van een product). In geval het gaat om het afnemen van een dienst van een aannemer, dient een getekende offerte als een overeenkomst te worden aangemerkt. Deze is dan bindend. Afhankelijk van de aard van waar de offerte op ziet, kan de opdrachtgever (u) in sommige gevallen tussentijds van de overeenkomst af. Reeds uitgevoerde werkzaamheden dienen wel naar rato en in alle redelijkheid vergoed te worden. Dat kan ook het geval zijn, indien de aannemer reeds materiaal heeft aangeschaft in het kader van de opdracht. Al met al dienen de documenten eerst doorgenomen te worden, alvorens een concreet antwoord te kunnen geven in uw specifieke geval. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak verder te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Volgende was mijn uitgebreide eerst vraag, waar ik geen reactie op heb gekregen.
Vandaar dat ik de vraag summier nogmaals gesteld heb, hieronder dus de, eerder gestelde, volledige vraag.

Hoe bindend getekende offerte?
Wij hebben bij 'bedrijf a' offerte aangevraagd voor zonnepanelen plaatsing.
Voorlopige offerte ondertekend, hierna is een schouw geweest om ter plaatse situatie te bekijken, beoordelen.
Hierna hebben wij een, op onze situatie aangepaste, offerte ontvangen, met 2 weken tijd geldigheidsduur, welke wij ondertekend hebben.
Deze zou dan de definitieve offerte zijn.
Wij kregen nog wel een aanpassing, die wij, na uitleg, ook geaccepteerd hebben( dit betrof plaatsing van een hoofdschakelaar van €70,00, volgens zegge, sinds kort verplicht vanuit overheidswege).
Hierna is telefonisch een datum gepland voor plaatsing op 3/8/2023, waar wij nog per mail bevestiging van zouden krijgen.

Die bevestiging hebben wij niet ontvangen, wel een mail met een nieuwe offerte nu inclusief plaatsing van een 3-fase groepenkast voor een bedrag van ca. € 1000,00.( meerprijs)

Bij navragen bij 'bedrijf a' bleek dat degene die de schouw had gedaan een beoordelingsfout had gemaakt en dat daarom de aanpassing nodig is.

Volgens ons moet 'bedrijf a' het werk uitvoeren tegen de prijs van de, door ons, na schouw, getekende offerte.

Klopt dit?

Ondertussen blijkt dat diegene die de schouw heeft gedaan, bij meerdere klanten dezelfde beoordelingsfout heeft gemaakt.


Goedemiddag,

In principe is een offerte bindend voor partijen. U hoeft dus niet de nieuwe offerte te accepteren. Dat betekent dat het risico voor het verkeerd uitbrengen van een offerte voor rekening van de ondernemer komt, tenzij het gaat om een kennelijke fout/verschrijving. Of daarvan sprake is, moet blijken uit alle correspondentie en wat partijen onderling hebben afgesproken. Neem gerust contact op om uw zaak vrijblijvend te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
Ferlei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag