Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Is er sprake van een mandelige regenpijp?

Is een regenpijp van een rijtjeswoning (blok van zes woningen met aan de achterkant vier regenpijpen die vanaf de dakgoot lopen) van degene op wiens erf deze zich bevindt of is deze gezamenlijk?
Ik woon in een rijtjeshuis in een blok van zes woningen.
Deze woningen hebben aan de achtergevel om en om een regenpijp die loopt vanaf de dakgoot tot net boven het schuur-/afdak (onderaan deze regenpijp zit een bochtje op zodat het water boven de opening in de regenpijp in het schuur-/afdak valt) hierna te noemen een bovenste regenpijp).
Op de meest rechtse woning na loopt er bij elke woning een regenpijp vanaf het schuur-/afdak de grond in (hierna te noemen een onderste regenpijp).
Als je voor de achtergevel staat en we beginnen met de meest linkse woning dan heeft deze aan de linkerkant dus zo'n bovenste regenpijp met daaronder een onderste regenpijp die in hun eigen schuur-/afdak zit (deze schuurdaken steken overigens iets over het perceel van de buren maar daar zit een erfdienstbaarheid van overbouw op) en deze meest linkse woning heeft aan de rechterkant een onderste regenpijp in het schuurdak van de rechter buurwoning, dit is de enige woning die twee regenpijpen op hun grond hebben.
De tweede woning heeft aan de rechterkant zo'n bovenste regenpijp met daaronder een onderste regenpijp in het schuurdak van de rechter buurwoning. De derde woning heeft aan de rechterkant een onderste regenpijp in het schuurdak van de rechter buurwoning. Enz.
De zesde woning heeft alleen aan de rechterkant een regenpijp die ononderbroken van de dakgoot naar beneden loopt de grond in.
Er is sprake van een erfdienstbaarheid die luidt: Afvoer van regenwater en drop, inhoudende de verplichting van de eigenaar van het dienend erf te dulden om overeenkomstig de aan te brengen goten, leidingen en putten het overlopende water van de daken van de op de heersende erven gebouwde opstallen te ontvangen.
Ik begrijp dat een dakgoot mandelig is in dit geval, maar ik kan nergens iets vinden over een regenpijp. Van wie is nou welke regenpijp? En waar in de wet of in jurisprudentie kan ik dat vinden?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag