Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Is er juridisch een verschil wanneer 2jaar na huwelijkssluiting samen overgaat tot gehuwd zijn in gemeenschap van goederen, als dan wanneer je er beiden bij aanvang van huwelijks sluiting direct voor zou hebben gekozen?

Uw vraag is niet helemaal duidelijk. Zoals u vraag nu gesteld is zou u op huwelijkse voorwaarden getrouwd zijn en nu dit wilt wijzigen in gemeenschap van goederen. Dat zou betekenen dat u voordat u trouwde bij de notaris bent geweest om de huwelijkse voorwaarden vast te leggen. In dat geval kunt u nu weer naar de notaris om de huwelijkse voorwaarden te veranderen en om te zetten in een gemeenschap van goederen.

Maar misschien bedoelt u juist dat u niet bij de notaris bent geweest voordat u trouwde. Dan bent u in gemeenschap van goederen getrouwd en wilt u dat alsnog omzetten in huwelijkse voorwaarden. In dat geval is er verschil of u dat bij het huwelijk deed of nu. Belangrijkste verschil is dat schuldeisers waarbij de partners nu op grond van de gemeenschap van goederen een schuld hebben een vordering houden op beide partners ook al zouden die alsnog huwelijks voorwaarden opstellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag