Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Is er in mijn situatie sprake van verborgen gebreken?

Beste,
Ik heb dringend advies nodig. Ik heb ongeveer 7 weken geleden een woning gekocht. Al binnen enkele dagen bleek dat alle 3 daken lekte. Ik heb zowel de verkoper als diens makelaar erover gemaild. De verkoper geeft aan dat de bouwkundige keuring dit had moeten stellen. Ik heb het bureau die de keuring heeft gedaan gecontact en deze geven aan dat er een passage is opgenomen dat ze niet het dak gecontroleerd hebben omdat deze moeilijk bereikbaar was. Ik kom nu geen stap verder en de kosten zijn gegigantisch. Dakbedekker geeft aan dat alle daken in de straat vervangen zijn behalve die van mij en dat zelfs het hout is aangetast. Verkoper geeft echter aan nooit last van lekkage gehad te hebben inde 20 jaar dat ze daar woonde. De naaste buren spreken dit echter tegen want ook zij hadden last van lekkages. De verkopers willen ondanks meerdere keren contact met ze opgenomen te hebben niks laten hoor. Ik heb 1 mail ontvangen dat ze nooit lekkages hebben gehad en daarna hebben ze niet meer gereageerd op de emails die ik ze verzonden heb om in gebreke te stellen.

Het energiecertificaat heb ik nu ool al meerdere malen gevraagd en ook deze krijg ik niet.

Als laatste ben ik er nu achter gekomen dat de verwarming lekt in de kruipruimte en dat er meters aan dode leidingen zitten. Dit maakt mij bang door het risico op legionella.

Al met al heel veel drama en ik weet niet wat te doen. Verkopers voelen zich nergens vetantwoordelijk voor en ik moet nu voor alle kosten opdraaien. Wat moet ik doen? Is er hier sprake van verborgen gebreken en moet ik dit juridisch aanvechten of maak ik geen kans en moet ik alle kosten uit mijn eigen zak betalen. Wie kan mij adviseren hierover?

BVD.

Verborgen gebreken zijn het als u niet meer de woning op een normale wijze kunt gebruiken. Dat is met het risico op lekkage niet snel. Wel vind ik het een geval van dwaling omdat ik toch sterk het idee krijg dat verkoper moet hebben geweten van de gebreken. Ik denk dat u enerzijds kunt proberen dat te bewijzen anderzijds de verkoper via een formeel- juridisch document aansprakelijk stellen voor de schade en toekomstige schade die opkomt door de gebreken die u noemt. Ik kan eventueel een dergelijk document. voor u opstellen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag