Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Is er in mijn situatie sprake van laster?

Ik heb een vraag of er sprake van laster is in mijn specifieke geval t.a.v. mijn vorige werkgeefster. In 2018 ben ik in dienst gekomen bij een dierenpension in Wadenoijen, daar werkte ik als trimster. Ik merkte al snel dat de eigenaresse niet zo meegaand, vriendelijk en begripvol was als ze in het sollicitatiegesprek deed voorkomen. Ze was erg kleinerend, was me constant aan het corrigeren, wilde dat ik ALLES op haar manier deed totaan de wijze waarop ik mijn kam en schaar vasthield aan toe, alsmede het materiaal dat ik moest gebruiken (en niet mijn voorkeur had want materiaalgebruik is heel persoonlijk). Na een aantal maanden daar gewerkt te hebben kreeg ik enorme last van mijn schouders, deze had ik al een beetje overbelast met het tillen van zware stenen etc. thuis, maar door het trimmen en de stress op het werk (er is nl nog véél meer voorgevallen), kon ik op een gegeven moment mijn armen nauwelijks meer bewegen en had heel veel pijn. Ik ben daardoor in de ziektewet beland. Bij het dierenpension had ik een contract voor bepaalde tijd, toen ik eenmaal merkte dat het voor mij om meerdere redenen niet verstandig zou zijn daar na mijn herstel naar terug te keren, heb ik zélf mijn contract opgezegd, keurig binnen de termijnen en de voorwaarden etc. Tot zover leek er verder niets meer aan de hand, de zaak was afgehandeld en ik ben verder gegaan als secretaresse op een kantoor (dus geen fysiek werk op dat moment).
Nu sprak ik gisteren een ex-collega en die wist mij te vertellen dat de eigenaresse van het dierenpension een totaal andere versie van het gebeuren heeft verkondigd. Zij vertelde dat ik niet meer op het werk was verschenen omdat ik overspannen, zij als werkgever mij op een gegeven moment niet meer uit wilden betalen en dat het daarom tot een rechtszaak was gekomen. Die ik bovendien verloren zou hebben en die me héél veel geld heeft gekost. Dit alles is uiteraard absoluut niet waar! Ik heb ook e-mails die bewijzen dat ik gewoon zelf mijn contact heb beëindigd, en waarin ik tevens gewoon netjes verslag doe van mijn bezoekjes aan zowel de arbo-arts als de fysotherapeut.
Ik ben erg geschrokken van het verhaal dat mijn ex-werkgeefster heeft opgehangen en het voelt voor mij als laster! Ze heeft gin een heel kwaad daglicht gesteld; niet alleen heeft ze het hele verhaal gelogen maar heeft ze mij ook neergezet als een zwak persoon (overspannen) én iemand die de rechtszaak vet verloren heeft!! Ik vind/denk dat dit niet zomaar kan en wilde u vragen wat mijn rechten in deze zijn. Ik heb er nog geen aangifte van gedaan want ik hoorde dit allemaal gisterenavond pas. Overigens is deze mevrouw er sowieso niet vies van om haar werknemers een hak te zetten, er zijn mij meerdere verhalen ter oren gekomen dat ze personeel onder druk heeft gezet, gedwongen heeft tot het tekenen van een ontslag brief, haar verantwoording niet neemt bij bedrijfsongevallen etc. Dus in z'n totaliteit vrees ik dat deze mevrouw niet helemaal goed bezig is...
Graag hoor ik van u wat mijn rechten in deze zijn en welke stappen ik kan ondernemen om een schadevergoeding (of wat er in dit geval van toepassing is) te claimen. Hartelijk dank voor uw reactie!

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag