Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Is er een nieuwe erfdienstbaarheid nodig voor het ingraven van deze rioolput nodig? Zakelijk recht art. 5, lid3, sub b van de Belemmeringenwet Privaatrecht (1975)

A. Situatie in 1975: In mijn voortuin nr. 81 ligt een rioolpijp (strijkriool?)) waaraan ca. 20 huizen zijn aangesloten, hiervoor ligt de bovengenoemde overeenkomst uit 1975 ten grondslag. "de breedte van de strook bedraagt 4 meter, in het algemeen 2 meter aan de ene zijde en 2 meter aan de andere zijde van de hartlijn van de leidingen", "t.b.v. het aanleggen, gebruiken en in staand houden van een rioolleiding(en)met eventueel bijbehoren boven, op of in de grond van de eigenaar:'";
B. Erfdienstbaarheid In 1976: bij bij de verkoop van een stuk grond van nr. 81 aan nr 79, een erfdienstbaarheid gevestigd: tot het hebben van leidingen en/of buizen voor gas, water, electriciteit en riolering, alles echter met dien verstande dat slechts die leidingen mogen worden gelegd als bij de huidige (1976 HS) reconstructie van de Vlielandseweg door de bevoegde instanties nodig geoordeeld en alles op de voor het lijdend erf minst bezwarende zijn"
C. Bij mijn buren op nr 79, gaat de riolering via rioolputten onder de boezem door en is daar aangesloten op het hoofdriool in de rijbaan. (bovengenoemde erfdienstbaarheid uit 1976?)
D. huidige situatie 2020/2021: De aansluiting onder de boezem is sinds de zomer van 2020 lek, en boezemwater stroom in het riool. Derhalve moet de aansluiting vervangen worden. Echter Hoogheemraadschap geeft alleen toestemming voor het plaatsen van een bypass via een rioolpersleiding, waarvoor ook een nieuwe rioolbetonput van ca. 150 x 150 x 150 cm op 250 cm diepte wordt ingegraven. De gemeente bestudeert de mogelijkheid om deze voor de 1/2 op mijn perceel nr. 81 en de andere helft op nr. 79 te plaatsen.
E. Argumentatie: op basis van de overeenkomst van 1975 kan deze rioolbetonput worden ingegraven. Is dat juist?
F. Is de erfdienstbaarheid van 1976 hierop van toepassing die nr. 79 als last op zich heeft genomen?
G. Is er een nieuwe erfdienstbaarheid nodig voor het ingraven van deze rioolput nodig?

Nadere informatie beschikbaar.

Op basis van akte 75 kan dat immers de erfdienstbaarheid wordt dan kwalitatief verbreed maar de maten zijn in het algemeen opgenomen. op basis van akte 76 p,dat de bevoegde instanties beoordelen wat voor het lijdend erf de minst bezwarende wijze van gebruik is.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag