Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Is een zelf opgestelde gebruiksovereenkomst voldoende?

Wij hebben het huis van schoonouders gekocht. Een maand na de koop van het huis hebben schoonouders een zorgwoning op ons perceel geplaatst. Zij wonen nu bij ons op het perceel. Dit is verder officieel nergens geregeld. Nu hebben wij samen met de broer van mijn man en schoonouders een gebruikersovereenkomst opgesteld. Onderstaande punten hebben wij daar in opgenomen.
Verklaren het volgende te zijn overeengekomen.
• De zorgwoning geplaats op het kavel gelegen , kadastraal bekend gemeente , sectie, nummer in eigendom is van schoonouders. De grond blijft in eigendom van ons.
• Bij overlijden van een van bovengenoemde blijft de woning in eigendom van de langst levende. De langstlevende erft de bezittingen en neemt de erfbelasting en andere onkosten op zich.
• Na overlijden van schoonouders delen mijn man en zijn broer de kosten en baten van de zorgwoning en dingen die daar bij komen kijken. De zorgwoning is dan eigendom van beide en zij zorgen voor de verkoop en afwikkelingen.
• Kosten voor water, elektra en afval worden verrekend en betaald aan ons.
Kun je hiermee voldoende aantonen? Mocht een van de schoonouders te overlijden komen (schoonvader vergevorderd kanker) en richting de belastingdienst eventueel. Wat zouden we anders nog meer moeten doen om het beter geregeld te krijgen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag