Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Is een ondervloer verplicht bij harde vloeren in een koopwoning?

Sinds een jaar hebben wij nieuwe buren die hun huis flink hadden verbouwd waaronder een nieuwe vloer met laminaat.
Vanaf dat ze introkken zijn, hebben wij continu geluidsoverlast van hun drie kinderen door o.a. rennen, schreeuwen en stampen dat vooral in weekenden en vakanties de hele dag door gaat.
Na een aantal keer klagen over de overlast en aangeven dat we denken dat het vooral aan hun vloer ligt, gaf de buurman ook aan dat ze geen ondervloer hebben liggen en hij niet van plan was om er iets aan te veranderen.
Het gaat om rijtjeshuizen die oorspronkelijk huurwoningen waren, maar een paar jaar terug (voordat de nieuwe buren er waren) gaf de woningbouwvereniging de bewoners de optie om hun huis te kopen.
Ons huis is nog een huurwoning, maar die van de buren is een koopwoning.

Nu dachten we dat een ondervloer bij laminaat verplicht was en probeerden we te zoeken naar iets wat het bevestigt, maar tot nu toe heb ik alleen iets kunnen vinden over verplichte voorwaarden van woningcorporaties als het gaat om appartementen en huurwoningen. Voor koopwoningen heb ik niets definitiefs gevonden op papier.

Vandaar mijn vraag of bij een koopwoning het verplicht is om een geluiddempende ondervloer te gebruiken wanneer je laminaat legt?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag