Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Is een omgevingsvergunning bij 2 huisnummers en een woning verplicht?

De woning is destijds als een woning gekocht en heeft 3 woonlagen. De woning bestaat uit 2 huisnummers, waarvan op de begane grond 2 huurders verblijven en op de eerste verdieping de eigenaar/verhuurder van de woning. Hoewel de begane grond en de eerste verdieping een aparte voordeur, wc en keuken hebben, heeft de woning maar 1 meterkast. Gas, elektra en water worden een door de eigenaar/verhuurder betaald.
Volgens de wet moet er voor een woning die verhuurd wordt, een omgevingsvergunning aangevraagd worden. Nu blijkt dat er voor deze woning bij de gemeente maar 1 huisnummer bekend is. De eigenaar van de woningen wilt geen omgevingsvergunning aanvragen voor de woning die hij verhuurd. Heeft hij het recht om het aanvragen van een omgevingsvergunning te weigeren? Wat kan de eigenaar in dit geval het beste doen?

De eigenaar heeft uiteraard het recht zelf te besluiten ten aanzien de keuzes met betrekking tot zijn eigendom. Afhankelijk van de ter plaatse geldende regels (o.a. huisvestingsverordening) kan het zijn dat er regels gelden voor de situatie zoals deze verhuurder die beoogd. Als de verhuurder in strijd handelt met deze regels dan zal de gemeente daartegen kunnen optreden. Het is me niet duidelijk wat uw posititie is ten aanzien van deze woning; bent u een van de huurders?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag