Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Is een offerte bindend die is geaccepteerd?

Ik woon in IJsland en ben bezig een huis te bouwen. Omdat badinrichting veel goedkoper is in Nl, probeer ik het hier te kopen.
Ik heb ruim 2 weken, dagelijks contact gehad met Webwinkel over de mogelijkheden, verzendkosten, btw teruggave, etc. Alles perfect, ik kreeg een offerte, inclusief 85 euro verzendkosten naar IJsland, waar ik heel blij mee was. Ik heb deze offerte geaccepteerd. Vervolgens kreeg ik email terug dat ik nogmaals mijn adres door moest geven, en de manier waarop ik wilde betalen, zodat ze me de betaallink konden sturen. Dat heb ik gedaan. Vervolgens hoorde ik niets meer. Toen ik na het weekend opnieuw contact opnam, kreeg ik opeens te horen dat ze intern overleg hadden gehad, en dat ze toch niet naar IJsland wilden versturen. Vervolgens hebben ze de offerte geannuleerd..
Mag dit? Is een offerte niet bindend?
Kan ik iets doen om toch mijn bestelling te krijgen?

Alvast bedankt voor de informatie,

Een opdrachtnemer mag niet de opdracht eenzijdig opzeggen en wordt daardoor schadeplichtig. Misschien hebben ze een goede reden en een inschattingsfout gemaakt die ook kenbaar zou moeten zijn voor u, de klant. Anders zou u ze kunnen houden aan de nakoming van de verplichtingen van de overeenkomst. Om dat toch te bewerkstelligen is niet zo gemakkelijk en zal moeite kosten en geld.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag