Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Is een niet vooraf medegedeeld winkelverbod rechtsgeldig?

Beste mensen
Mijn dochter van 16 heeft in augustus 2020 als vakkenvuller een broodje meegenomen an haar dienst van 6 tot 9 s ochtends, ze had direct daarna school. Ze is betrapt op het stelen van het broodje en werd thuis opgehaald door twee volwassen medewerkers. Ze heeft direct ontslag moeten nemen en daarmee was de zaak afgedaan, hoewel de pas aangenomen assists manager graag aangifte wilde doen heeft de manager besloten om dat niet te doen.
In januari 2021 doet mijn dochter boodschappen en laat de assistent-manager via een medewerker weten dat ze winkelverbod heeft en dat ze de winkel moet verlaten. Daar is ons vooraf niets over meegedeeld. Het lijkt meer een persoonlijke vete.
Vraag:
Is dat winkelverbod rechtsgeldig? Het is vooraf niet schriftelijk noch mondeling meegedeeld.
Wat kunnen we hiertegen doen?

Dus het staat niet in de CAO? Of bij de huisregels? In ieder geval hebben ze het haar nu gezegd dus wordt ze geweigerd als klant omdat ze minimaal een keer bewijsbaar heeft gestolen. Dat komt vaker voor en is op zichzelf de keuze van de winkelier om een klant met een verleden wel of niet toe te laten. Dat is een private zaak.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag