Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Is een contract nog geldig als de verhuurder mijn zoon die nog minderjarig was een contract heeft laten tekenen zonder mijn toestemming?

Geachte lezer,

Mijn zoon heeft een eCommerce bedrijf opgestart en hij had zonder mijn toestemming een contract getekend voor een pand.

Echter was hij nog in die tijd minderjarig en zit hij nu vast aan een contract.

Hij is onmiddels al net 18 jaar geworden.

Mijn vraag is:

Is de contract nog geldig als de verhuurder mijn zoon die nog minderjarig was een contract heeft laten tekenen zonder mijn toestemming?

U of de andere ouder had het eerder gesloten contract onder minderjarigheid moeten vernietigen wegens gemis aan ouderlijke toestemming binnen 3 jaren na de ontdekking. Het is echter zeer wel mogelijk dat deze vernietiging wordt tegengesproken. Het hangt samen met de leeftijd van uw zoon toen hij de rechtshandeling verrichtte en hoe zwaar hij benadeeld wordt doordat hij dat gedaan heeft. Ik kan me voorstellen dat het zichzelf bezwaren voor een groot bedrag en een lange termijn een goede reden is om de vernietiging stand te laten houden. Ook vind ik dat de aanbieder / verhuurder van het pand in dit geval u toch beter had kunnen benaderen. Als u de rechtshandeling wil laten vernietigen kan ik u hiermee verder op weg helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag