Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Is een boete na vijf maanden nog terecht?

In verband met een brief die ik 5 maanden later gekregen heb van NAAM waar ik nog nooit eerder van gehoord heb. Ik heb op 12 juli een winkeldiefstal gedaan, waarvoor ik ben staande gehouden, de politie is er toen bij gekomen en die had mij vrij gesproken ik heb alleen een winkelverbod gehad toen en daarmee was het verder afgedaan. Ook netjes de spullen terug gegeven verder niets aan de hand ook omdat ik de kassa nog niet voorbij was. Ook heeft de winkel hier geen schade aan overgehouden ik heb netjes alles terug gegeven. En politie heeft het verder afgehandeld dat er niets aan de hand was ook heb ik netjes mijn excuses aan geboden. En nu ineens krijg ik een brief 5 maanden later dat ik een boete moet betalen van 181 euro terwijl ik hier niets vanaf weet en nog nooit van gehoord heb. Ik weet ook niet meer welke politie dat was. Dus ik weet me geen raad maar die boete vind ik onterecht.

Ik kan me voorstellen dat u hier vragen over stelt. Het vervelende is dat dit waarschijnlijk een brief is van stichting SODA. Klopt dat?

Als dat het geval is, is onderstaande informatie van toepassing:
Zij proberen dergelijke bedragen voor winkeliers te innen op basis van no cure, no pay. Het is dus geen officiƫle boete en heeft verder niet iets met de politie te maken. Meer info op: https://www.so-da.nl/winkeldiefstal/

Een voorbeeld van een zaak waarin de rechter uiteindelijk de 180 euro heeft afgewezen is:
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2018:1548

U kunt SODA uitleggen waarom u het niet eens bent met het bedrag. Als u niet betaald loopt u wel een risico dat SODA incassokosten in rekening brengt.

U kunt bijvlijvend contact met mij opnemen als u vragen nog vragen heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag