Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Is een arbeidscontract waar met een pen een aanpassing is gedaan rechtsgeldig?

Mijn arbeidscontract is verlengd (of in ieder geval toegezegd, want ik heb nog niet getekend). Nu stond er in het contract een fout in mijn functie omschrijving, waardoor ik deze dus ongetekend weer heb ingeleverd, met uiteraard daarbij de uitleg waarom. Vervolgens krijg ik een week later opnieuw een contract in handen, met exact dezelfde fout erin. Ook deze weer ingeleverd met uitleg. Waarna mijn leidinggevende een pen pakt, het betreffende woord doorstreept en het juiste er voor op de pagina schrijft. Nu, dit contract is al ondertekend door de directeur (welke niet mijn directe leidinggevende is). Enkel ik zou het nog moeten ondertekenen om akkoord te gaan. Maar op deze manier kan ik ook van alles aanpassen zoals mijn salaris... Dus in hoeverre is dit nu geldig? En wat kan ik er verder aan doen om te zorgen dat, moest dit contract dus niet geldig zijn, ik wél het juiste contract krijg?

Het contract zal op zich met een handmatige aanpassing niet ongeldig zijn. Overigens is gebruikelijk dat partijen hun paraaf plaatsen bij zo'n handmatige aanpassing in een overeenkomst.
Bewijsrechtelijk gezien zou ik echter aanraden om de werkgever te verzoeken de overeenkomst (in word) aan te passen, opnieuw uit te draaien en deze daarna te tekenen. In voorkomend geval zou, indien uitsluitend wordt gewerkt met de handmatige aanpassing, achteraf discussie kunnen ontstaan over de vraag of de werkgever heeft ingestemd met die aanpassing. U benoemt dit risico zelf ook al.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag