Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Is arbeidsovereenkomst per e-mail bindend?

Mijn vrouw is maart 2021 op sollicitatiegesprek uitgenodigd. Op de vacature tekst (foto als bewijs) stond "vast", 32 uur, salaris €2429-€4049. na sollicitatiegesprek is haar de functie aangeboden.
tijdens arbeidsvoorwaardegesprek bleek dat het contract niet vast zou zijn, maar voor 1 jaar via Timing (uitzendbureau) zou gaan lopen. ook zou een salaris geboden worden dat onder de ondergrens ligt van wat de vacature aangaf.
In dat gesprek is door mijn vrouw aangegeven dat er een gevoel van misleiding was. uiteindelijk op 9 april is zij akkoord gegaan met het lagere salaris, een jaarcontract voor 4 dagen per week (Dus niet letterlijk 32 uur per week). Dit is zwart op wit via e-mail.

ingang van contract: 29 juni 2021
Vandaag: 18 juni 2021: wil de werkgever voor slechts 4 uur per week garant staan (dus min/max overeenkomst 4/32 uur).

Mijn vragen:
1. Er is nooit gerept in gesprekken over een min/max-uren constructie. Mag de werkgever zonder akkoord terugkomen op de overeenkomst van 4 dagen per week die via e-mail gesloten is?
2. Mag in alle billijkheid worden aangenomen dat 32 uur (uit de vacature) hier 32 uur PER WEEK betreft? Oftewel, betekent "vier dagen" hier: "vier werkdagen van 8 uur per week"?
3. Hoe groot acht u de kans op het winnen van een rechtszaak tegen het aanbod van 4 uur per week garant staan voor gewerkte uren.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag