Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Inzake erfkwestie: er is geen verdeellijst, bank geeft rekening niet vrij

Inzake het afwikkelen van een nalatenschap heb ik onbewust & onbedoeld verzuimd een verdeellijst naar de rechtbank te sturen, nadat de boedellijst ter inzage is voorgelegd. Ik spreek dan inmiddels over 5 jaar geleden.
De bank waar zowel een gedeelde hypotheek als een rekening (2, feitelijk) van overledene gesitueerd is, eist hoe dan ook die verdeellijst. Maar dit kan niet meer en dat weten zij ook. Doch blijven hier aan vast houden en geven op grond hiervan de rekening niet vrij. Wat nu?

Even kort wat feiten:
Het betreft hier mijn ex van wie officieel gescheiden maar waarmee nog gezamenlijk een koopwoning aanwezig was, 8 jaar ná scheiding.
I.v.m. destijds minderjarige kinderen is de erfenis beneficiair aanvaard.
Er is een Verklaring van Erfrecht, er is een boedellijst aan de (recht)bank afgegeven.
De gedeeltelijke koopwoning op naam van overledene staat overheidswege bij openbaar register van koopwoningen ingeschreven.
Er is nog een schuldeiser, hierna te noemen die "Blauwe". Welke de schuld nu heeft verlengd dus verhaalt op inmiddels meerderjarige wegens het ontbreken van eveneens de verdeellijst.

De kinderen, w.v. 1 meerderjarig inmiddels, zouden geen recht meer op de helft (beide 25% van de koopwoning) hebben, zo heb ik me laten vertellen.
Ze zouden uberhaupt nergens meer rechten hebben, alleen maar verplichtingen omdat we hier spreken van een juridische mislukking welke niet meer te corrigeren valt, aldus derden.

Hoe moet ik dit interpreteren? Dat de rekening en het positief saldo aan de bank 'vervalt'
En de helft van de koopwoning aan de Staat 'vervalt'?
Ik heb hier echt de spreekwoordelijke b*llen verstand van.

Wat ik wel weet, is dat ik voor 100% alle kosten moet voldoen zoals waterschapsbelasting, gemeentelijke belastingen, schulden, hypotheek terwijl ik maar 50% eigenaar ben en onduidelijk is -voor mij- wie de andere 50% toebehoort.

Is er iemand die licht in mijn persoonlijke duisternis kan creëren? Want ik zie het bos noch de bomen.
Als iemand de zaak op basis van toevoeging kan afwikkelen met mij?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag