Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Inzage dossier ggz dochter pas vanaf moment gezag?

Mijn dochter is onderzocht door ggz. Ik ben al 3 jaar bezig met het gezag. Door corona en andere omstandigheden heeft het zo lang geduurd.
Nu heb ik sinds 2,5 jaar het gezamenlijke gezag over onze dochter. Van school heb ik het complete dossier gekregen.
Nu heb ik ggz gevraagd voor het complete dossier, ook omdat mijn ex weigerde mij de eerste maanden van het onderzoek erbij te betrekken. Pas op het laatst ben ik erbij betrokken na aandringen van de mevrouw van de kinderbescherming.
Ik krijg als antwoord dat ik pas inzage in het dossier krijg vanaf het moment dat ik gezag heb en niet van te voren. Klopt dit?
Er staan dingen in het verslag over mij en over mijn dochter die feitelijk onwaar zijn waarvan ik bewijzen op papier heb. Ik heb hierover een afspraak met de ggz gehad en ze blijven bij hun verslag en willen niet eens kijken naar de documenten die ik heb die het tegendeel bewijzen. Ze willen ook niet onderbouwen hoe ze bij hun conclusies komen over mij en mijn dochter. Ik heb aangegeven dat ze eenzijdige informatie van mijn ex gebruikt hebben en dat ik bewijs heb dat deze niet kloppen. Ze wilden hier verder niks mee doen en bleven bij hun verslag.

Vraag 1
Klopt het dat ik pas inzage mag krijgen in het medische dossier ggz van mijn dochter vanaf het moment dat ik officieel het gezag heb ondanks dat ik hier al 3 jaar mee bezig ben? Ik was namelijk van mening dat ik inzage moet krijgen in alles wat er over mij en over mijn dochter in het dossier staat, als er persoonlijke dingen over mijn ex instaan die geen betrekking op mij of onze dochter hebben, dan kunnen ze die natuurlijk weg laten. Maar nu krijg ik helemaal geen inzage.

Vraag 2
Is het normaal dat zij niet naar documenten willen kijken waaruit blijkt dat er feitelijke onwaarheden in hun verslag staan?

Vraag 3
Ik heb mijn ex om de gegevens van de huisarts van onze dochter gevraagd omdat ik daar een gesprek mee wil hebben en eventueel een second opinion wil aanvragen. Deze wilde ze me niet geven.
Ondanks dat ik het gezamenlijke gezag heb en ingeschreven sta in het gezagsregister.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag