Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Inzage betaal- en beleggingsrekening echtgenoot (scheiding naderende)

Beste,
Mijn echtgenoot heeft me jaren geen inzage gegeven in zijn eigen betaalrekening en ik ben er vrijdag (via bekijken vooraf ingevulde gegevens belastingaangifte 2020) achter gekomen dat er ook nog een beleggingsrekening in de VK aanwezig is. Hiermee heb ik hem zaterdag geconfronteerd, welke hij ontkende. Toen ik hierop doorging, erkende hij dat het met kleine bedragen heeft belegd. Echter, ik weet niet of dit klopt en wat het saldo van de rekening is en hier wil hij me ook geen inzage in geven.
Ik weet hierbij dus ook niet met welke bedragen er is belegd. Ook niet wat er met zijn betaalrekening (vermoedelijk ook geld naar ouders gestort die we sinds enkele weken onder bewind hebben gezet) is gebeurd al die jaren. Terwijl ik wel kan aantonen dat ik al mijn spaargeld heb gebruikt om investeringen in de huizen te bekostigen, terwijl hij dat niet heeft gedaan. Heeft enkel bijgedragen aan betalen van hypotheekkosten en andere vaste lasten. Hij wil me geen inzage geven in beide rekeningen.
Nu is er een scheiding ophanden. Waar heb ik recht op? Ik heb begrepen dat ik via rechter inzage kan hebben in saldo van de rekeningen. Maar waar heb ik recht op als blijkt dat er veel geld opgemaakt is aan oneigenlijke dingen waarvan ik überhaupt dus geen weet heb?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag