Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Intrekking vergunning na bezwaar?

April 2022 heb ik een omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente Westland voor een in/uitrit. Deze was afgekeurd en ik heb bezwaar aangetekend. Om een lang verhaal kort te houden, de gemeente heeft niet geregeerd op mijn brieven, telefoontjes etc. Ik heb daarop de gemeente in gebreke gesteld. Toen werd ik opeens gebeld door een jurist van de gemeente en werd er wel opeens gereageerd en snel gehandeld.
Nu heb ik de omgevingsvergunning van rechtswege gekregen en deze is na een bezwaartermijn nu in werking getreden.
Van de gemeente heb ik nu een brief ontvangen en hierin staat:
Aangezien er een nieuw besluit is genomen waarmee aan uw bezwaar tegemoet is gekomen, heeft u toegezegd (dit heb ik niet gezegd tegen de jurist van de gemeente, ik heb gezegd dat ik het zou overwegen) uw bezwaarschift en de ingebrekestelling in te trekken nadat de bezwaarperiode voor het besluit was verstreken.
Nu er geen bezwaar is ingediend tegen de aan uw verleende omgevingsvergunning verzoek ik u uw bezwaarschift en de ingebrekestelling inderdaad in te trekken door bijgaand formulier te ondertekenen en retour te sturen. Het bezwaarschift zal na intrekking niet verder behandeld worden, op de gebrekestelling zal geen besluit worden genomen en het bezwaardossier zal worden gesloten.

Mijn vraag is wat moet ik doen? Ondertekenen zodat het opgelost is?
Kan de gemeente als ik niet onderteken alsnog mijn vergunning intrekken?
Hoe zit het met de ingebrekestelling deze geef ik dan ook op.

Alvast bedankt voor een reactie.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag