Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Internationaal ondernemen in abonnementsvorm vanuit Nederland?

Wij willen met ons platform drone gebruikers en bedrijven met elkaar in contact brengen voor het aanbieden van dronediensten voor marketingdoeleinden. Dit zal gaan in abonnementsvorm, afnemers en opdrachtgevers kunnen verschillende abonnementen afsluiten om van onze diensten gebruik te maken. Onze vraag is of het juridisch en belastingtechnisch mogelijk is om vanuit een Nederlandse BV ook buitenlandse gebruikers te hebben die abonnementen afnemen?

Als Nederlandse BV is het in principe mogelijk om buitenlandse gebruikers te hebben die abonnementen afnemen. Er zijn echter enkele juridische en belastingtechnische aspecten waar u rekening mee moet houden:

1. Juridische aspecten:
- Internationale overeenkomsten: U moet ervoor zorgen dat uw contracten en algemene voorwaarden duidelijk aangeven welk recht van toepassing is en welke jurisdictie bevoegd is in geval van geschillen. Dit kan helpen om mogelijke juridische problemen te voorkomen.
- Gegevensbescherming: Als u persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt van buitenlandse gebruikers, moet u ervoor zorgen dat u voldoet aan de toepasselijke privacywetgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de Europese Unie.

2. Belastingtechnische aspecten:
- Btw: Als u diensten levert aan buitenlandse gebruikers, moet u mogelijk btw in rekening brengen. Dit kan afhangen van de specifieke btw-regels in het betreffende land en of er een btw-vrijstelling of verleggingsregeling van toepassing is.
- Belastingverdragen: Nederland heeft belastingverdragen met verschillende landen om dubbele belastingheffing te voorkomen. Het is raadzaam om te controleren of er een belastingverdrag van toepassing is tussen Nederland en het betreffende land, en om eventueel advies in te winnen bij een belastingadviseur om te bepalen welke belastingregels van toepassing zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag