Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Intern overgestapt naar een ander complex van hetzelfde bedrijf. Dit complex voldoet niet aan mijn verwachtingen. Contract nog niet getekend.
Wil nu helemaal weg uit deze branche. Moet ik het contract toch tekenen en dan ontslag aanvragen. Of niet tekenen omdat ik toch weg wil.
Heb nog geen andere baan gevonden maar wel zoekende.

Ervan uitgaande dat u een arbeidsovereenkomst hebt, kunt u die opzeggen (tenzij sprake is van een tijdelijke arbeidsovereenkomst zonder opzegmogelijkheid). Daarbij moet u wel de geldende opzegtermijn en eventuele overige (contractueel overeengekomen) opzegvereisten in acht nemen. Indien u ziek mocht zijn is onverstandig om op te zeggen. De werkgever heeft dan een loondoorbetalingsplicht en u krijgt geen ZW.
Aangezien u zoals ik het begrijp het aangepaste arbeidscontract niet hebt getekend, is wel de vraag hoe uw huidige arbeidsvoorwaarden luiden.
Hebt u er al aan gedacht om eventueel een vaststellingsovereenkomst bespreekbaar te maken met uw werkgever? In zo'n overeenkomst kunnen naast de beƫindiging van de arbeidsovereenkomst ook andere onderwerpen worden geregeld (afstand concurrentiebeding bijvoorbeeld). Tijdens ziekte mag u geen vaststellingsovereenkomst aangaan aangezien u dan geen uitkering zult krijgen. Laat u wel vooraf adviseren over een eventuele vaststellingsovereenkomst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag