Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Inschrijvingskosten onterecht in rekening gebracht

Ik heb mij aangemeld bij een golfvereniging en deze hebben opeens inschrijvingskosten op de factuur gezet terwijl er altijd gecommuniceerd was dat dit gratis is. Hierna heb ik ze gemaild en geven ze aan dat het bestuur altijd het recht heeft om dit op het laatste moment aan te passen. De kosten hiervan zijn hoger dan mijn jaarlijkse contributie en bedragen €500.

U geeft aan het lidmaatschap aangegaan te zijn in de veronderstelling dat er geen inschrijvingskosten in rekening werden gebracht. Op die voorwaarden heeft u akkoord gegeven. Een mondelinge overeenkomst of afspraak is ook geldig, dit is wel moeilijker aan te tonen.

Als u van de wijziging niet op de hoogte bent gesteld (of op de hoogte kon zijn van de wijziging) zou u het standpunt in kunnen nemen dat er geen geldige overeenkomst tot stand is gekomen. Dit is uiteindelijk altijd afhankelijk van de omstandigheden van het concrete geval.

Staat er in de communicatie of in berichten die u heeft ontvangen iets over het feit dat er geen inschrijvingskosten in rekening zouden worden gebracht?

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u juridische bijstand wenst. Vaak is het verstandig ook eventuele (algemene) voorwaarden of nieuwsberichten op de site te controleren, bijvoorbeeld over een eventuele actie waarbij er geen inschrijfkosten in rekening worden gebracht.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag