Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Inschaling lagere loongroep zonder vooraankondiging?

Ik heb een vast contract, functie medewerker schoonmaak onderhoud en services I in loongroep 2 conform CAO schoonmaak- en glazenwassersbedrijf.
Begin dit jaar heeft mijn werkgever in de kantine geroepen dat onze functies opnieuw beschreven gingen worden en dat we allemaal hier een brief over zouden krijgen.
Op 3 april jl. heb ik een email ontvangen dat de functiebeschrijving passend bij mijn functie is schoonmaakmedewerker II, functie ingedeeld in loongroep 2, ingangsdatum 1 april jl. Met een bijlage datum september 2022 dat de status definitief is met handtekening erbij.
Op 14 april jl. wederom een email, maar ditmaal de functiebeschrijving passend bij jouw functie is schoonmaakmedewerker I. Deze functie is ingedeeld in loongroep, ingangsdatum 1 april 2023 met ook hier een bijlage van september 2022 dat de status definitief is en met een handtekening.
Ik ben op mijn loonstrook van 20 april jl. teruggezet naar loongroep 1, wel met een garantietoelage zodat mijn salaris behouden blijft. Op mijn laatste loonstrook van vorige week wel het uurloon wat past bij loongroep 2, vervolgens allemaal correcties en onderaan de tabel met uurloon loongroep 1. Ze weten zelf denk ik niet wat ze aan het doen zijn.
Ik heb dus 2 verschillende nieuwe functiebeschrijvingen gehad via email, ingangsdatum 1 april, maar beide e-mails zijn NA die ingangsdatum verzonden en allebei definitief. Mijn werkzaamheden zijn in 11 dagen echt niet veranderd.
Kan en mag mijn werkgever dit zomaar via email doen?
Kan mijn werkgever mij zomaar een loongroep lager indelen met garantietoelage zonder mij hiervan persoonlijk op de hoogte te stellen ?

Ik hoop dat u mij hier een advies in kan geven.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag