Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Inkomen ouderdomspensioen verlaagd door remigratie-uitkering?

Graag wil ik het volgende weten als iemand een remigratie-uitkering ontvangt in Turkije en daarnaast nog inkomen verkrijgt uit werk, dus loondienst, ouderdomspensioen van de Turkse Sociale dienst, of andere bron van inkomsten, heeft dit dan invloed op je remigratie-uitkering? Mag je gewoon inkomen verdienen naast je remigratie-uitkering of is dit dan in strijd met een bepaalde wetten, bepalingen of besluiten?

De persoon woont in Turkije, en heeft gebruik gemaakt van een remigratieregeling. Sinds 2012 is hij geremigreerd en ontvangt op basis daarvan een remigratie-uitkering van de Nederlandse sociale dienst.

Ik kwam zelf de volgende wet tegen, maar kan het nergens verifiëren. Graag zie ik reacties tegemoet met mensen die mij hierbij kunnen helpen. Ik zoek een actieve wet, bepaling of besluit die hier iets over zegt.

Artikel 4, lid 3 van de Remigratiewet: "De periodieke uitkering wordt verminderd met het bedrag van de uitkering die de remigrant ontvangt op grond van een wettelijke regeling inzake ouderdoms‐, nabestaanden‐ of arbeidsongeschiktheidsverzekering van het land waar hij zich vestigt." Wordt inkomen uit een ouderdomspensioen uit Turkije verlaagd op een remigratie-uitkering?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag