Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ingehuurde zzper weigert sleutels in te leveren

Namens mijn bedrijf heb ik een zzper ingehuurd als conciƫrge welke in bezit is van de sleutels van de opdrachtgever. Hij is al maanden niet meer werkzaam (plotseling door Corona)en na meerdere telefoontjes en appjes zegt hij de sleutels van het pand in te leveren. Dit is tot op heden niet gebeurd. Hij is verhuist en neemt zijn telefoon niet meer op en negeert alle appjes. Zijn bedrijf staat in Engeland geregistreerd dus ik kan hem evt wel schriftelijk sommeren via dat adres. Wanneer de sleutel niet word ingeleverd moeten alle sloten worden vervangen van het pand en deze kosten worden aan mij doorberekend. Hoe krijg ik de zzper zover om zijn sleutels per ommegaande in te leveren? Ik zou evt ook nog aangifte kunnen doen wegens verduistering of diefstal. Hoor het graag wat evt verdere stappen zouden kunnen zijn

Erg vervelend dat er niet meer wordt gereageerd.

Heeft u in uw overeenkomst met de ZZP'er en/of de opdrachtgever iets afgesproken over aansprakelijkheid? Mogelijk bent u dan niet aansprakelijk voor de kosten van het vervangen van de sloten. In het ergste geval kunt u natuurlijk proberen de kosten op de ZZP'er te verhalen.

Mijn advies zou zijn om in ieder geval nog een brief te sturen waarin u de ZZP'er een laatste termijn geeft om de sleutels te retourneren. Hier kunt u ook aangeven dat anders de sloten vervangen zullen worden en dat u de kosten eventueel aan hem doorberekend. Ook kunt u aangeven in de brief dat u aangifte van verduistering zult doen als de sleutels niet binnen de termijn geretourneerd worden.

De brief kunt u het beste sturen naar alle bekende (email)adressen die u heeft van de ZZP'er.

U kunt desgewenst vrijblijvend contact met mij opnemen over deze zaak.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag