Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ingebrekestelling betaling verzekering na 2,5 jaar mogelijk?

Op 29-11-2019 kocht mijn zoon een nieuwe laptop bij de media markt. Vanwege het bedrag boden zij ons een verzekering aan via Allianz. Deze verzekering zijn wij aangegaan met een looptijd van drie jaar. In het contract staat dat deze gelijk betaald dient te worden. In de week erna heb ik een polis blad binnen gekregen en bij telefonisch contact op 20-01-2020 werd ook bevestigd dat de betaling in orde was. Ondertussen 2,5 geen schade hoeven claimen en geen mails of post ontvangen van Allianz. Nu de verzekering eind van het jaar afloopt krijg ik in eens een rekening opgestuurd van het volgens hun nog openstaande bedrag van 300 euro. Ze beweren herhaaldelijk verzoeken te hebben verstuurd. Dit is echter op de polis na de eerste post die ik heb ontvangen. Ik heb de bon van de laptop en de afgesloten verzekering maar geen bewijs van betaling omdat ik deze contact heb betaald en niet heb gedacht deze ook te moeten bewaren daar het al op de bon en in het contract stond. Mogen zij 2,5 jaar na datum mij in gebreke stellen van betaling? Stel dat er wel iets met de laptop was gebeurd dan waren wij al die tijd niet verzekerd? Ik vind het een erg verhaal en verneem graag wat mijn rechten en plichten zijn.

Het is erg bijzonder dat de verzekering nu ineens met een rekening komt als er in 2020 is bevestigd dat de betaling in orde was.

In de meeste gevallen is er sprake van een verjaringstermijn van 5 jaar (in sommige zaken 2 jaar). Buiten de verjaring om kunnen er ook andere omstandigheden zijn waardoor het niet meer gerechtigd is een bepaalde vordering te innen.

Bijvoorbeeld het begrip "rechtsverwerking" en/of de "redelijkheid en billijkheid". Onder bepaalde omstandigheden kan het niet redelijk zijn om een vordering nog te innen. Mogelijk zou daar hiervan sprake kunnen zijn nu de verzekeraar pas na lange tijd komt aankloppen en daarnaast 2+ jaar geleden heeft aangegeven dat er betaald zou zijn.

Zonder de exacte omstandigheden te weten is het niet mogelijk concretere informatie te geven.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag