Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Informatieplicht als vader niks wil ontvangen?

Na 9 jaar hulpverlening in verband met verdenking seksueel grensoverschrijdend gedrag jegens mijn zoon, is besloten door GI het contact niet meer te herstellen. Dit in verband met het feit dat geen zicht is op verbetering, inmiddels bewezen misbruik, en het niet mee willen werken/uit contact treden vader. Zelf 9 jaar geleden een OTS aangevraagd voor meer dwingende hulpverlening daar waar het vrijwillige traject niet voldoende was. Deze OTS gaat per maart eraf is besloten. Nu vraagt de GI mij hoe ik vader op de hoogte ga houden. Vader geeft echter aan geen informatie van mij of tussenpersoon te willen ontvangen over zoon. Dit heeft vader onlangs nog aangegeven bij GI en in het verleden ook vaak.

Nu geeft GI aan dat ik alsnog verplicht ben om op welke manier dan ook vader te informeren en dat ik zelf verantwoordelijk ben voor contactgegevens. Echter heb ik geen contactgegevens en vader heeft geen social media, telefoonnummer is sinds 1 week gewijzigd.
6 maart is er een zitting om de omgang naar 0 te zetten, ik heb GI gevraagd of er ook gekeken kan worden naar de informatieplicht. GI zegt dat ze niet willen dat ik de rechter hierom vraag middels een aanvullende brief. Maar dat ik wel in gebreke zal worden gesteld indien vader bijvoorbeeld over 2 jaar aangeeft nooit info te hebben gehad.
Wat kan ik nu het beste doen? Alsnog aanvullend een brief sturen naar de rechtbank of het op z'n beloop laten?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag