Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Incorrect vakantieteler & aanzegtermijn hernieuwing contract

Graag ontvang ik via deze weg juridisch advies omtrent het al dan niet accepteren van een correctie op de vakantieteller n.h.v. een fout in het HR systeem. De werkgever zou graag de teveel aan uren die opgenomen werden in 2021 (circa 80 uur) in mindering willen brengen in 2022. Dit vanwege een fout in het HR systeem waardoor de vakantie teller de opgenomen vakantie niet in mindering bracht.

Vraag: Zou U mij kunnen vertellen wat mijn rechten zijn in bovenstaande situatie, ik zou eerder opteren op de verantwoordelijkheid te delen over werknemer en werkgever waarbij iedere partij 50% aandeel houd in deze fout.

Daarnaast verneem ik graag meer informatie over mijn rechten betreffende aanzeg termijn waarbij de werkgever de werknemer in kennis dient te stellen van het al dan niet verlengen van het contract. De werkgever heeft mij een hernieuwing aangeboden op 08/04/2002 tegen de huidige arbeidsvoorwaarden, verdere onderhandelingsgesprekken dienen nog te lopen n.h.v. het advies war hieruit voortkomt. Op 01/05/2022 loopt mijn huidig contract af.

Vraag: Zou u mij kunnen vertellen wat mijn rechten zijn wat betreft het overschrijden van de aanzeg termijn, is er een vergoeding van toepassing en of het contract nu reeds stilzwijgend verlengd is?

Graag ontvang ik een gepast advies om de onderhandelingen van contract te bespreken i.v.m. aanzeg termijn en de teveel aan opgenomen vakantie in 2021.

N.b. in het algehele onderhandelingsproces ben ik in de ziektewet waarbij ik momenteel een re-integratie proces doorloop.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag