Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Incassobrief na tien jaar?

Ik kreeg recent een brief dat ik een bedrag van E 210,56 moet betalen. Dit bedrag dateert uit het jaar 2013. Oorspronkelijke bedrag E 131. Ik heb gegevens opgevraagd, maar daar laten ze alleen het bedrag zien. Ik heb bij de bank afschriften gevraagd, maar die gaan maximaal 9 jaar terug. Ook had ik een ander e-mailadres in die tijd en heb daar nooit herinneringen van ontvangen. Wat kan ik het beste doen?

Goedemiddag,

Doorgaans verjaart een vordering na verloop van 5 jaren. Uit uw casusomschrijving blijkt dat de termijn ruim overschreden is. Het is aan te raden altijd wel te reageren op de sommatie/incasso. Ook ligt de bewijslast bij de wederpartij. U dient voorzien te worden van het volledige dossier, zodat u adequaat kunt reageren op de vordering.

De vraag is overigens wat er in de tussentijd is gebeurd. Bent u tussentijds op de juiste wijze aangesproken door de wederpartij? Meer informatie is nodig om u van goed juridisch advies te voorzien. Neem gerust vrijblijvend contact op indien u juridische bijstand nodig heeft in de procedure.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag